Vedligehold af kapok produkter

 

Kapok har, ligesom de fleste andre sengeprodukter, godt af at blive hængt ud i den friske luft indimellem. Da alle vores kapokprodukter er 100% naturlige og økologiske, behøver du ikke at vaske dem inden brug. Der er ingen rester af kemi at vaske ud. 

Dog bør du løbende tørretumble kapokprodukterne i 30-40 minutter. Ca. hver 2. måned.

Du bør kun vaske kapok, hvis det er absolut nødvendigt. Husstøvmider kan nemlig ikke leve i kapokfiberen da den indeholder et naturligt antibakterielt bitterstof.  

Har du dog behov for at vaske kapok, kan du vaske med enzymfrit vaskemiddel ved max 60 grader. Brug ikke skyllemiddel. 

Større produkter som kapok dyner til voksne, kapok madrasser og store kapok rullemadrasser kan være for store til en normal vaskemaskine eller tørretumbler. Er din vaskemaskine eller tørretumbler for lille, så anbefaler vi at du tager den til et renseri i stedet. 

 

Kapok kan være svært at tørre ordentligt igennem, så sørg for at centrifugere produkterne godt og tørretumble dem længe. Du bør kun vaske og tørre et produkt af gangen og din tørretumbler bør stå på tidsstyret tørring for at undgå at tørretumbleren stopper når yderstoffet er tørt.

Hvis der dannes små klumper af kapok i forbindelse med vask, kan du trække dem fra hinanden med håndkraft, inden du tumbler endnu engang. 

 

Vær opmærksom på, at kapok er en naturfiber, så den skal behandles varsomt. Sørg for at kapokproduktet ikke ligger i blød eller ligger våd mellem vask og tørring, da det kan resultere i misfarvninger fra fiberen og ud i yderstoffet.