Vedligehold af kapok produkter

 

Kapok har, ligesom de fleste andre sengeprodukter, godt af at blive hængt ud i den friske luft indimellem. Da alle vores kapokprodukter er 100% naturlige og økologiske, behøver du ikke at vaske dem inden brug. Der er ingen rester af kemi at vaske ud. 

Dog bør du løbende tørretumble kapokprodukterne i 30-40 minutter. Ca. hver 2. måned. Du bør kun vaske kapok, hvis det er absolut nødvendigt. Husstøvmider kan nemlig ikke leve i kapokfiberen da den indeholder et naturligt antibakterielt bitterstof.  

Har du dog behov for at vaske kapok, kan du vaske med enzymfrit vaskemiddel ved max 60 grader. Brug ikke skyllemiddel. 

Kapok kan være svært at tørre ordentligt igennem, så sørg for at centrifugere produkterne godt og tørretumble dem længe. Du bør kun vaske og tørre et produkt af gangen. Hvis der dannes små klumper af kapok i forbindelse med vask, kan du trække dem fra hinanden med håndkraft, inden du tumbler endnu engang. 

 

TIP: Brug tidsstyret tørring på din tørretumbler. Normalt stopper tørretumbleren nemlig når bomulden føles tør - også selvom dynen eller puden stadig er drivvåd. Men med tidsstyret tørring er du sikker på at tørretumbleren fortsætter så længe du har sat den til.