Gratis fragt til DAO pakkeshop ved køb over 599 kr.
Gratis fragt til DAO pakkeshop ved køb over 599 kr.
Vi sender samme dag ved køb inden kl. 13
Vi sender samme dag ved køb inden kl. 13
Vi støtter Plant et Træ
Vi støtter Plant et Træ

Det naturlige valg!

Hos økofamilien.dk kan du købe din økologiske kapok dyne, samt andre lækre kapok produkter, til gode konkurrencedygtige priser. Et naturligt valg, som giver dig og din familie et rent og luksuriøst sengemiljø uden kemi.

Hvad er Kapok?

Kapok er et økologisk fiber, som vokser naturligt i Indiens tropiske skovområder. Et materiale som udvindes af Kapok planternes frøkapsler, og som ikke har andre anvendelsesmuligheder end som fyld i dyner, puder og madrasser. Her passer det dog helt perfekt.

Eftersom kapok allerede gror naturligt i skovområderne, påvirkes det omkringliggende miljø ikke af høsten. Kapok høstes meget bæredygtigt, og med stor respekt for naturen. Der bruges fx. ikke maskiner under høsten. Alle kapok frøkapsler håndplukkes under ordnede arbejdsvilkår.

Fabrikken som leverer kapok til Cocoons dyner, puder og madrasser har flere internationale certificeringer. Fabrikken er både certificeret med SA8000, FairTrade og GOTS. For at opnå disse internationale certificeringer, stilles der meget strenge krav til produkternes økologiske indhold samt til arbejdsvilkårene. Det gælder ikke kun fabrikkens ansatte, men også de små underleverandører, som indgår tidligere i forsyningskæden.

Viser alle 11 resultater

Derfor skal du købe en kapok dyne

Det fantastiske ved kapok er, at det er både temperaturregulerende og isolerende. Ligesom ved uld, transporteres overskudsvarme og fugt væk fra kroppen. Kapok egner sig derfor ekstra godt i sengemiljøer, hvor vi i gennemsnit tilbringer ca. 8 timer i døgnet. De fleste af os sveder også meget i løbet af natten, så det giver virkelig mening at vælge en kapok dyne, som kan hjælpe kroppen med at transportere sveden væk fra kroppen. Resultatet bliver roligere nætter med flere timers uforstyrret søvn.

Udover at en kapok dyne er temperaturregulerende, er den også allergivenlig og antibakteriel. Kapok fremstillingen er 100% økologisk. Der bruges ikke pesticider eller insektmidler. Derudover indeholder kapokfibrene en naturlig bitterhed, som sikrer dynen mod husstøvmider og svampevækster. De kan ikke leve i kapokken, ligesom de normalt kan i andre typer dyner.

Køb din kapok dyne efter specialmål

Når du køber en kapok dyne hos Økofamilien.dk, kan du bestille efter specialmål. Alle kapok dyner, puder og madrasser fremstilles nemlig både i standard mål og efter specialmål. Leverandøren tilpasser derfor gerne produkterne efter dine specifikke ønsker og behov. Leveringstiden på kapokdyner efter specialmål ligger på ca. 8-12 uger, men er helt klart ventetiden værd.

Økofamiliens erfaring med Kapok dyner

Hjemme hos Økofamilien sover vi alle med kapok dyner, samt på kapok puder og madrasser. Det har vi gjort i flere år. Kvaliteten er fantastisk, selvom man indledningsvist skal vende sig til, at dynerne og puderne har en lidt anderledes tekstur og form end alm. dyner.

En kapok dyne kan godt virke lidt tungere end syntetiske- eller dun-dyner. Tyngden i dynen aftager dog efter nogle ugers brug. Når du modtager din første kapok dyne, kan den også godt virke mere fyldig end almindelige dyner. Det er igen en effekt, der aftager efter et par ugers brug. Det skyldes at fibrene falder lidt sammen med tiden. Derfor fyldes dynen med ekstra meget kapok inden levering.

Personligt har min kapok dyne haft den betydning, at jeg i dag kan nøjes med én dyne hele året rundt. Inden jeg fik en kapokdyne, kæmpede jeg lidt med at min dyne enten var for varm eller for kold. Efter at have sovet med en kapokdyne i nogle år ved jeg, at jeg kan takke kapokkens temperaturregulerende kvaliteter for, at give mig en mere rolig nattesøvn. Derfor vil jeg personligt ikke undvære min kapokdyne. Den er varm, når der er koldt, men stadig behagelig om sommeren. På ekstremt varme sommernætter, foretrækker jeg dog stadig at sove med et lagen – ligesom de fleste andre 🙂

Vedligeholdelse af din kapok dyne

Modsat almindelige dyner, behøver du ikke vaske en kapok dyne. Den kan dog, ligesom alle andre dyner, have godt af at blive luftet lidt på tørresnoren ca. hver anden måned..

Skulle du alligevel ønske at vaske din kapok dyne, er det vigtigt at du bruger enzymfrit vaskemiddel og vasker den ved max 60 grader. Undlad også brug af skyllemiddel.

Se vores Kapok vaskevejledning lige her

Indkøbskurv

Filtrer produkter

Scroll to Top