Gratis fragt til DAO pakkeshop ved køb over 449 kr.
Gratis fragt til DAO pakkeshop ved køb over 449 kr.
1-2 dages levering
1-2 dages levering
Vi støtter Plant et Træ
Vi støtter Plant et Træ

Menstruationskop – alternativet til bind og tamponer

Nogle gange lanceres et produkt, som revolutionerer nogle grundlæggende ting i vores hverdag – sådan et produkt er menstruationskoppen. Den lille kop fungerer fuldstændigt som erstatning for menstruationsbind og tamponer, og du får mere fleksibilitet og færre løbende udgifter. Menstruationskoppen opsamler blodet, du tømmer den, og så kan koppen bruges igen og igen.

Hos Økofamilien tilbyder vi menstruationskopper fra Lunette og OrganiCup, som vi mener er markedets bedste. Begge menstrustionskopper er produceret i medicinsk silikone, hvilket er det reneste materiale til denne slags. Koppen fra Lunette er desuden den eneste kop på markedet, som testes 100% ren i en forbrugertest fra Tænk – du kan læse deres testresultat her.

OrganiCup er også af medicinsk silikone, men i testen afgav den flygtige forbindelser, der er sundhedsskadelige. Det er derfor vigtigt at du koger koppen inden du bruger den første gang, da de flygtige forbindelser i høj grad forsvinder ved det.

En genial løsning til kvinder i alle aldre.

Viser alle 7 resultater

Menstruationskoppen er praktisk, miljøvenlig og billig

Der er mange fordele ved at skifte til menstruationskoppen fra bind eller tamponer. Fordelene indbefatter bl.a.:

  • Den er praktisk – koppen er nem at have med og kan sidde i op til 12 timer
  • Den er miljøvenlig – koppen er nem at rengøre og holder i mange år
  • Den er billig – koppens genanvendelighed gør, at du slipper for at købe tamponer og bind igen og igen

Faktisk kan en menstruationskop holde helt op til 10 år, inden den skal skiftes. Med en menstruationskop vil din cyklus også være helt lugtfri, ligesom at du slipper for at skulle bøvle med manglende skraldespande på toiletter.

Vi anbefaler at bruge Lunette og OrganiCup menstruationskopperne sådan her:

  1. Kog koppen (før eller efter en cyklus) og vask dine hænder. Tjek også, at lufthullerne i toppen af koppen er åbne.
  2. Tag udgangspunkt i en stående eller siddende position. Start med at folde koppen (f.eks. som et C ved først at presse den flad og så samle de to ender).
  3. Indfør den foldede kop med kanten først. Tjek, om koppen sidder rigtigt ved at mærke – med en ren finger – om koppens bund er rund.
  4. Tøm koppen 2 til 4 gange om dagen. Koppen skal ikke sidde mere end 12 timer ad gangen (men kan sagtens bruges om natten også).
  5. Fjern koppen ved at tage fat i bunden – med rengjorte fingre. Klem let og træk så koppen ud. Hæld indholdet ud i toilettet og rens så koppen, inden den sættes op igen.
  6. Rengør altid koppen før og efter hver cyklus. Med henblik på at undgå lugte og misfarvning, anbefaler vi, at du gør det ved først at rense i koldt vand, herefter varmt vand og så bruge Lunette Feelbetter Cup Cleanser.

Du vil typisk finde det mere og mere behageligt at bruge menstruationskoppen, jo flere gange du bruger den. Mærk efter, hvordan det føles, og lær din egen krop at kende i forhold til antallet af tømninger og lignende.

Alternativet – stofbind

Hvis du ikke har mod på at give dig i kast med menstruationskoppen, tilbyder vi andre genanvendelige og bæredygtige produkter til menstruation. I vores sortiment finder du nemlig et bredt udvalg af stofbind, der er et oplagt og bæredygtigt alternativ til engangsbind.

Har du spørgsmål til vores udvalg af menstruationskopper eller andre produkter til menstruation, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 71 74 81 31, eller du kan sende en e-mail til hej@okofamilien.dk. Vi glæder os til at hjælpe dig til en mere behagelig, praktisk, billig og miljøvenlig menstruation.

Indkøbskurv

Filtrer produkter

Scroll to Top