Gratis fragt til DAO pakkeshop ved køb over 599 kr.
Gratis fragt til DAO pakkeshop ved køb over 599 kr.
1-2 dages levering
1-2 dages levering
Vi støtter Plant et Træ
Vi støtter Plant et Træ

Vaskenødder – det bæredygtige vaskemiddel

– Naturlige og miljøvenlige sæbebær til tøjvask, opvask, shampoo og rengøring. Vaskenødder – eller sæbebær – er for dig, der vil undgå farvestoffer og unaturlige kemikalier i tøj, rengøring, hår og lignende. Hos Økofamilien tilbyder vi vaskenødder fra en af de bedste producenter på markedet, nemlig Cocoon Company. Hos os kan du finde poser med forskellige størrelser af økologiske vaskenødder til konkurrencedygtige priser.

Det har aldrig været så nemt at skifte sine unaturlige kemikalier ud. Med de 100% naturlige og økologiske sæbebær kan du både glæde dig over at undgå usunde kemikalier på din og din families hud, men du slipper også for mere plastemballage. Skift til vaskenødder og få en sundere og mere miljøvenlig hverdag – og så sparer du endda penge i forhold til kemisk vaskemiddel!

Se vores store vasketøjsguide her.

Viser alle 3 resultater

Sæbebær med saponin

Vaskenødder er faktisk en smule misvisende, da det ikke er nødderne, der bruges til som sæbemiddel. Det er derimod de bær, der findes inde i nødderne (nøddeallergikere skal derfor ikke frygte reaktioner ved brug). Bærrene tages nemlig ud af de nødder, som vokser på træet Sapindus Mukorosse, og de indeholder stoffets saponin. Dette frigives, når sæbebærrene vaskes i vand, der er 30 grader eller mere. I vandet frigives saponinen effektivt som sæbe, og det er derfor særligt populært som vaskemiddel. Det kan dog bruges til uendeligt mange formål i hjemmet – du skal blot opløse sæbebærrene og lave dem til flydende sæbe.

Sådan bruger du vaskenødder:

  • Tilsæt 4-5 bær til din vask (smid dem bare med ind i maskinen)
  • Kog 10 vaskenødder i 1 liter vand for at lave flydende sæbe – læs meget mere her
  • Nødderne kan genbruges, indtil de bliver udtørrede og hårde

Hos Økofamilien anbefaler vi at benytte vaskenødder til 30 graders vaske samt 40 graders vaske, hvis tøjet ikke er meget beskidt. Til kogevaske eller meget beskidte vaske anbefaler vi at bruge flydende vaskemiddel. Ønsker du vaskemiddel uden farve, duft og konserveringsmidler, kan du se vores sortiment her.

Fakta om vaskenødder

Der er faktisk ikke rigtig nogle gode årsager til ikke at tage vaskenødderne til sig. Her er en kort oversigt over de mange fordele, der følger med brug af sæbebær:

  • Naturligt produkt, der er godt for miljøet og din hud
  • Prisvenligt alternativ – 1 kg. er nok til et års vask i en normal stor familie (cirka 350 stk. og 250 vaske, hvilket svarer til cirka 0,70 kr. pr. vask)
  • Du undgår plastikemballage (leveres i bæredygtig pose)

Hertil kommer, at du ikke skal bekymre dig om småfolk, der kan finde på at putte vaskenødderne i munden – de er nemlig helt uden giftige stoffer.

Ønsker du at høre mere om de mange fordele med vaskenødder, er du velkommen til at kontakte os på telefon 71 74 81 31 eller e-mail hej@okofamilien.dk. Vi svarer naturligvis gerne på alle dine spørgsmål til vores mange bæredygtige produkter.

Indkøbskurv

Filtrer produkter

Scroll to Top