Gratis fragt til DAO pakkeshop ved køb over 599 kr.
Gratis fragt til DAO pakkeshop ved køb over 599 kr.
1-2 dages levering
1-2 dages levering
Vi støtter Plant et Træ
Vi støtter Plant et Træ

Lidt mere om det at drive bæredygtig webshop

Lidt mere om det at drive bæredygtig webshop

Jeg har tidligere skrevet lidt om det der med at drive bæredygtig forretning – se et af mine første indlæg her. Jeg havde meget på sinde dengang og det har jeg stadig. Heldigvis er der en hel del flere ting, som har kunnet lade sig gøre for os efterfølgende, så emnet bliver lige nødt til at blive taget op igen:-) For i min verden kan man ikke sælge økologiske, bæredygtige og plastfrie produkter, og så sende det afsted i plastikposer eller pakket i bobleplast. Det giver jo ikke mening. Og plast er i øvrigt heller ikke et materiale, som jeg holder ret meget af, så jeg vil ikke bidrage til produktionen af plast til emballage (eller til alt muligt andet for den sags skyld). Jeg modtog for et par uger siden en computerskærm til hjemmekontoret, som jeg havde købt brugt på en brugtvareportal. Jeg synes selv, at jeg havde tænkt mig om og prioriteret at købe en lidt ældre skærm, som dog stadig har mange gode år i sig endnu. Problemet var bare, at skærmen kom i en gigantisk kasse fyldt til randen med bobleplast. I bunden (!!) lå skærmen – også pakket ind i bobleplast. Det var noget af en opgave at få pakken hjem fra pakkeshoppen, den var VIRKELIG stor. Og jeg tænkte egentlig også hvad pokker jeg dog havde bestilt, siden jeg skulle have SÅ stor en pakke. Men ja – det var jo primært bobleplast jeg havde købt. Jeg blev virkelig frustreret, for i min verden så er brugtvarebranchen jo en super bæredygtig branche – så jeg havde regnet lidt med, at de også tænkte over den slags. Men sådan var det desværre ikke. 

Til gengæld gør jeg alt hvad jeg kan for at gøre en forskel med min egen webshop.

Bæredygtig webshop

Vi driver jo en webshop, så vi er afhængige af at pakke vores varer forsvarligt ind. Tro mig, vi har allerede opdaget hvordan pakkerne bliver behandlet på deres vej, så optimal indpakning er desværre bare nødvendigt. Men vores bæredygtige og bionedbrydelige emballage holder stadig 100% – og gør arbejdet lige som det skal. Vores indpakningsprincipper er:

  • Vi genbruger al den emballage, som vi får vores varer i – og som vi ellers kan få fingrende i rundt omkring. Så modtager du en pakke, som der tidligere har været en lampeskærm i – så er det ikke fordi vi er begyndt at sælge lamper, vi hamstrer bare papkasser hvor vi nu kan komme til det. For det giver virkelig ikke ret meget mening for os, at købe nye papkasser, når brugte kan præcis det samme – og ellers bare var blevet smidt ud. 
  • Vi sender udelukkende vores pakker ud i genanvendelig og bionedbrydlige materialer: Papkasser, papirsposer og papirstape, der kan genanvendes sammen med papkassen og desuden også er bionedbrydelig. 
  • Vi fylder papkasserne med majschips – hvis altså det er nødvendigt. De er i princippet spiselige og også bionedbrydelige. Majschipsene kan komposteres, så gør endelig det, hvis du har mulighed for det.

 

Bæredygtige leverandører

Derudover, så forsøger vi at finde leverandører, der tænker lige så bæredygtigt, som vi gør. Senest har jeg fået sugerør på shoppen i rustfrit stål og bambus. De bliver leveret af ecostrawz, der gerne sender dem emballagefrit. Helt fantastisk og lige efter vores bog. Sugerørerne sælgdes derfor enkeltvis, så man også selv kan bestemme hvor mange man reelt har behov for.

Det samme gør sig gældende med vores leverandør af sæber, shampoobarer og kropspleje. Grims Have leverer også alle sæber og shampoobarer med mindst muligt emballage. For de er nemlig smukke nok i sig selv – og en af fordelene ved at bruge sæbebar og shampoobar er jo også, at du kan slippe for en hel masse unødig plastikemballage. Så det giver jo rigtig god mening.

Men de fleste af vores leverandører prioriterer virkelig også bæredygtighed. Det ligger dybt i hjertet af hele branchen. Living Crafts, vores leverandør af basistøj, støtter ikke flytransport når de får transporteret deres produkter. Varerne transporteres med skib, så indimellem er der en hel del leveringstid på nogle af deres basisvarer, men det må jeg bare leve med – for det tager altså tid og koster også penge at vælge en mere bæredygtig vej. Både som privatperson, men også for os som webshop.

Vi kan ikke købe varerne ind til uhørt lave priser og det betyder,  at vi heller ikke kan sælge varerne lige så billigt som konventionelle shops kan. Jeg tror dog, at de fleste efterhånden er klar over, at pris og kvalitet har den sammenhæng, så jeg er super optimistisk omkring det. 

Og så er jeg bare glad for, at flere og flere prioriter at købe bæredygtigt, økologisk og plastfrit. Jeg bliver stolt og glad hver eneste gang, der ligger en ny ordre i min webshop. Primært fordi jeg ved, at produkterne vil kunne gøre en kæmpe forskel. Og det er meningen med det hele for mig. 

Har du tips eller kommentarer til andre ting, som jeg kan prioritere, for at gøre min webshop mere bæredygtig, så må du helt vildt gerne smide en kommentar – enten her eller på facebook eller Instagram. God søndag aften. 

Indkøbskurv
Scroll to Top