Gratis fragt til DAO pakkeshop ved køb over 449 kr.
Gratis fragt til DAO pakkeshop ved køb over 449 kr.
1-2 dages levering
1-2 dages levering
Vi støtter Plant et Træ
Vi støtter Plant et Træ

Madkasse-guide

Madkasse-guide

Stålmadkasse eller plastmadkasse – hvad skal du vælge?
Og hvorfor giver det egentlig mening, at betale ekstra for en madkasse i stål?
Det bliver vi ofte spurgt om, så her får du de primære årsager til, at vi synes, at du skal vælge stålmadkassen:

  • Fordi den holder! Faktisk skulle den gerne holde nærmest evigt. Den tåler langt flere slag end plast. Den knækker ikke, men får højst et par buler, hvis den får en hård medfart.
  • Fordi stål er et rent materiale, som ikke afgiver skadelig skadelig kemi til madvarerne. Det er fri for BPA (og alles dets fætre og kusiner, som vi endnu ikke ved så meget om), fri for ftalater og hormonforstyrrende stoffer.
  • Fordi stål er naturligt kølende. Og dermed kan madkassen fungere som køleelement i sig selv.
  • Stål optager ikke farve fra maden og afgiver heller ingen smag til maden. Det er et helt rent materiale.
  • Fordi stål er nemt at rengøre. Det tåler opvaskemaskine og ser ud på samme måde år efter år.

Der er mange forskellige behov, der skal tilgodeses, når der skal vælges madkasse. Skal den være tæt? Have flere rum? Have termo-effekt? Ikke være for tung? Ikke for svær at åbne? Vi har af samme grund mange forskellige madkasser at vælge imellem – og det kan jo så også være med til at gøre valget svært!

Så gør op med dig selv hvad dine behov er og kig i de kategorier, der passer dertil. 
Vi har både små og store, tætte og termo og alt derimellem. 
Og så kan man jo også vælge at have et par stykker, der supplerer hinanden godt. 

En stålmadkasse er en madkasse, der følger dig i maaange år. Ja, måske resten af livet. Så det er ikke så dumt lige at give det en ekstra tanke

Nedenfor vil vi tage dig med gennem en præsentation af:

Når du skal vælge og tænker over hvad de forskellige madkasser mon kan rumme, så kan du som regel på de enkelte madkassers sider se et billede, hvor de er fyldt. Det giver en god indikation. 
Et andet trick er at tegne de angivne mål op på et stykke papir og på den måde få en fornemmelse af størrelsen. 

Stålmadkasser med rum

Her er vores udvalg af madkasser med rum. Nogle af madkasserne har justerbare rum, der kan tilpasses indholdet. Flere findes også med silikonepakning, så de er helt tætte. Dermed kan du have rester fra aftensmaden eller dips eller salater med uden bekymringer for om det vil sive ud i tasken (der tales af bitter erfaring her…)
Og rum kan jo også defineres som lag, hvilket vi har et par fine eksempler på. Nogle har også snackbokse inkluderet. De er smarte til flere typer mad, dips, udskåret frugt og grønt eller nødder. Se nogle eksempler nedenfor

eller hop direkte til kategorien på shoppen

Tætte stålmadkasser

Her er madkasserne, der holder tæt! De er guld værd i skoletasken! For så kan man med ro sindet give gårsdagens aftensmadrester med. Eller en leverpostejmad med rødbede. Eller bare være sikker på, at der ikke siver noget som helst ud i tasken. Og det gælder jo faktisk både store og små madkasse-brugere. Hvem har ikke prøvet et læk i tasken efter cykelturen? Med de har madkasser er der en ekstra sikkerhed mod den slags uheld.

Se et par eksempler nedenfor eller hop direkte til  kategorien på shoppen

Termo stålmadkasser

Disse madkasser er med termoeffekt. Der er mange størrelser og udseender. Fælles for dem alle er, at de holder maden varm eller kold til spisetid.

Det er et ret fantastisk afbræk i rugbrødsmadderne at have varm mad med.
Og også en superfin måde at få brugt middagsresterne på.

Kravet er blot, at maden er nogenlunde flydende for at den reelt kan holde sig varm så længe, som madkassen lover det. Og at maden bliver varmet op så det spilkoger lige inden du kommer det i madkassen. Vi har haft kæmpe succes med alverdens supper, chili con carne, boller i karry, bolognaise og meget mere.

Og hvis du er mere til pastasalat eller smoothie bowls, så er en termo madkasse altså også eminent til at holde maden kold.

Hop direkte til  kategorien på shoppen

Snackboxe og to go-bestik

Vi vil gerne slå et slag for alle de her små stål-beholdere. De er nemlig helt geniale til madpakken. Især til de ting, som ellers ikke lige er så nemme at have med – dressing, pesto, ketchup, mayo, ristede løg, humus, remoulade, marmelade, rosiner osv. Det er vist kun fantasien (eller behovet), der sætter grænserne.
Den allermindste bøtte af disse er i øvrigt også genial til en pakke gær – eller resterne af den.

Og når man nu er på farten er bestik nogle gange også helt uundværligt – især hvis man kaster sig ombord i en rest aftensmad fra dagen før. Vi har et udvalg af bestik i stål eller bambus, som klarer enhver (mad-)udfordring på turen eller i skolen!

Hop direkte til  kategorien på shoppen

Stålmadkasser til børn

Her er et par af vores favoritter til børn. Det kan være en god idé at have lidt at vælge imellem på rejsen fra vuggestue over børnehave og gennem skoletiden, så et par snackbøtter eller en-to madkasser, der kan lidt af hvert er værd at overveje.

Samtidig kan nogle madkasser være lidt stramme at åbne, men disse synes vi har fungeret supergodt til vores egne børn. 

Stålmadkasser til voksne

Ligesom til børn er det jo vældigt individuelt, hvad der er behov for alt efter hvor og til hvad man skal bruge sin madkasse. Også her et det rart at kunne supplere med et par snack-boxe og måske to typer madkasser.

Alle vores madkasser kan bruges af voksne, men herunder er et udvalg af dem vi selv jævnligt fremhæver til voksne.

Indkøbskurv
Scroll to Top