Gratis fragt til DAO pakkeshop ved køb over 599 kr.
Gratis fragt til DAO pakkeshop ved køb over 599 kr.
1-2 dages levering
1-2 dages levering
Vi støtter Plant et Træ
Vi støtter Plant et Træ

Kemifri perlepladestrygning

Kemifri perlepladestrygning

Perler er dejligt kreativt udviklende og vi elsker at lege med perler herhjemme. 
Det er egentlig sjældent at vi stryger dem. Ofte ryger de tilbage i perlekassen, når vi har lavet det vi ville – så kan de bruges igen og igen. Men indimellem er der selvfølgelig plader, der bare må foreviges. Og så må strygejernet frem. 

Men perlepladestrygning er ikke for børn. Sådan bogstaveligt talt. Så den del af arbejdet ordner jeg – og det gøres udendørs. 
For strygning af perleplader er ikke sundt. Og det giver jo vel egentlig også god nok mening, når man tænker over det. Det er jo i princippet plastik der fordamper – og som børn og voksne derefter indånder og optager i kroppen.

Perleplader skal stryges udendørs eller i et veludluftet rum under en tændt emhætte. Og børn bør ikke være i nærheden.

Faktisk har jeg været nødt til at give lige præcis ovenstående oplysninger videre til vores skønne børnehave. De bruger nemlig også perleplader – og perlepladestrygning i stor stil. Perlepladerne blev strøget i massevis i børnehavens køkken – uden udluftning og med masser af børn omkring. Det var ligesom blevet en hyggelig tradition. Og de kendte ikke konsekvenserne af det. Heldigvis tog de så fint imod input og stryger nu perlepladerne i køkkenet med åben dør og udluftning – og uden børn i rummet. 

Vil du vide mere om, hvilke forholdsregler man skal tage ved strygning af perleplader, eller søger du et videnskabeligt argument til eksempelvis børnehaven, så kan du læse mere her.

 

Tip

Følg med på Facebook eller Instagram, hvor jeg løbende lægger små tips og produkter til en bæredygtig hverdag op til inspiration.

Indkøbskurv
Scroll to Top