Gratis fragt til DAO pakkeshop ved køb over 599 kr.
Gratis fragt til DAO pakkeshop ved køb over 599 kr.
1-2 dages levering
1-2 dages levering
Vi støtter Plant et Træ
Vi støtter Plant et Træ

Et godt indeklima er noget af det vigtigste for et kemifrit liv

Et godt indeklima er noget af det vigtigste for et kemifrit liv

Læste du mit blogindlæg i sidste uge om flammehæmmere og andet godt i dine møbler og i din seng?

Der er nemlig rigtig meget skidt kemi i de sager du køber og stiller ind i dit hus. Det er i dine møbler, din seng, i elektronik, køkkenmaskiner og alt muligt andet. Og al kemien afgasser løbende og binder sig til støvet i dit hjem.
Derfor bør du have ret stor respekt for støv og det er slet ikke skidt at have støv på hjernen eller have en mild form for rengøringsvanvid:-) For hvis du sørger for at gøre rent jævnligt og dermed fjerne støvet, så har du også fjernet/minimeret din families disponering for alverdens kedelige kemikalier: flammehæmmere, flourstoffer og formaldehyld. I dette blogindlæg får du 3 gode råd til at forbedre dit indeklima og dermed mindske din families disponering for skidt kemi. 

Den første anbefaling handler om støvsugning. Og faktisk så hedder anbefalingen støvsugning minimum 1 gang om ugen. Så grundigt som det nu er muligt. Er du gravid, så ville jeg sætte manden til opgaven, da det er ret vigtigt at minimere disponeringen for støv og kemi i graviditeten. Og husk at lufte godt ud når der er blevet støvsuget. 
Jeg kunne sagtens støvsuge 1 gang om ugen, da jeg var på barsel med mine børn. Jeg lider nemlig af rengøringsvanvid. Problemet starter dog så snart jeg starter på arbejde igen. For det der med at bruge en weekenddag på rengøring, det hænger bare ikke sammen med de behov vi har som familie. Familien vil jeg jo netop bare rigtig gerne være sammen med når jeg endelig har fri. Så løsningen her i huset blev altså rengøringshjælp. Vores rengøringsdame kommer et par timer en gang om ugen, og sørger for at holde støvet nede. Det kan virkelig anbefales, men det er klart at det er en prioriteringssag, så der må jo så skæres ned på andre ting i stedet. 
Derudover så har vi Ruth. Ruth er en robotstøvsuger, som vi tænder op for når vi synes det hele trænger. Og det gør det altså rimeligt ofte med en mor med rengøringsvanvid og små børn i huset. Ruth er virkelig rar og fuldstændig pålidelig:-) Hun går igang når vi beder hende om det og siger selv til når hun er træt:-)

Hvis du kan sige tjek til støvsugning 1 gang om ugen, så er du virkelig godt kørende. Næste anbefaling er dog, for nogen, lidt mere udfordrende. Især på denne tid af året. Det handler nemlig om udluftning. For støvet flyver rundt i luften så snart man hvirvler det op og det bliver indåndet af os der befinder os i det. Derudover så laver vi mad, sover og bader i vores hjem og det udleder dels en hel masse partikler og masser af vand – så udluftning er virkelig en god idé. Faktisk så anbefales det at lufte ud 3 gange om dagen med gennemtræk i ca. 5 minutter af gangen. Prøv at lægge det ind i dine faste rutiner. Herhjemme lufter vi ud når vi står op, når vi kommer hjem fra arbejde og inden vi går i seng. På den måde er det hurtigt blevet en del af vores hverdagsrutiner.  

En sidste anbefaling til et bedre indeklima handler om afgasning af møbler. Det lyder måske en smule hysterisk, men det giver virkelig god mening. Som jeg fortalte i mit seneste blogindlæg, så er de fleste møbler nemlig fyldt med flammehæmmere, flourstoffer og formaldehyld. Alle sammen stoffer, der forstyrrer vores hormonniveau og er mistænkt for at være både kræft- og allergifremkaldende. Og de fleste af stofferne afgasser mest i starten. Derfor giver det virkelig god mening at lade din nye sofa afgasse et par uger udendørs inden du tager den i brug. Har du en garage, en overdækket terrasse eller andet, så vil jeg anbefale dig at bruge det til formålet. Selvfølgelig helst når vejret er til det:-)

Endeligt så giver det selvfølgelig rigtig god mening at købe gode møbler i rene naturmaterialer: træ og ubehandlede overflader. Kan det ikke lade sig gøre, så prioritér at købe brugt. Så er møblerne nemlig afgasset godt når du overtager dem. 

Vil du vide mere om dit indeklima og hvad du ellers kan gøre, så se mere hos Tænk Kemi her.

 

Tip

Følg med på Facebook eller Instagram, hvor jeg løbende lægger små tips og produkter til en bæredygtig hverdag op til inspiration.

Indkøbskurv
Scroll to Top