Gratis fragt til DAO pakkeshop ved køb over 449 kr.
Gratis fragt til DAO pakkeshop ved køb over 449 kr.
1-2 dages levering (Længere leveringstid i uge 29 grundet ferie)
1-2 dages levering (Længere leveringstid i uge 29 grundet ferie)
Vi støtter Plant et Træ
Vi støtter Plant et Træ

Bag kulisserne hos BISTAD

Vi har været på besøg hos dejlige BISTAD, som er et helt unikt sted i Aarhus, hvor der bliver kreeret skønne produkter af honning og bivoks og samtidig er skabt et dejligt fællesskab for socialt udsatte borgere.

Nedenfor kan du få et kig ind bag kulisserne hos BISTAD og få et indtryk af hvordan de bruger deres hverdag og skaber mange af de bivoksprodukter vi har på hylderne.

Det her er Lene. Hun er uddannet socialrådgiver og har arbejdet som det i mange år. Og så er hun stifter og daglig leder af BISTAD. Her fortæller hun, hvorfor hun i sin tid var med til at starte stedet:

Vi var blevet bevidste om, at der var behov for meningsfuld beskæftigelse for nogle af byens socialt udsatte borgere. Samtidig var vi klar over, at mange af disse socialt udsatte borgere har interesse i natur- og miljørelateret beskæftigelse. Altså var biavl helt oplagt.

BISTAD siger om dem selv, at de er her for at lave lækker, lokal honning og at drive en socialøkonomisk virksomhed, der beskæftiger udsatte borgere. BISTAD producerer også bivokslys og bivokspapir af egne og andre jyske biers voks fra Grøn Voks-puljen. Det er voks, som er garanteret fri for pesticider.

Støbte lys

Alt hos BISTAD er håndlavet og bliver skabt med kærlighed og i fællesskab. Arbejdsopgaverne fordeles om morgenen, efter dagens program er gennemgået, med en kop god kaffe og måske lidt kage i hyggehjørnet på 1. sal.

De smukke bivokslys er håndlavede. Både fyrfadslys og bloklys støbes i silikoneforme. Fyrfadslysene samles efterfølgende i hånden hvor vægen sættes i. Og bloklysene får en tilskæring, så de fremstår pæne i støbekanten. Der er en tørretid på 4 timer for fyrfadslysene og det dobbelte for bloklysene.

Dyppede lys til stager og juletræ

De dyppede lys til stager, jul og fødselsdag starter på disse stativer hvor vægerne rutineret sættes op og derefter tålmodigt dyppes op til 25 gange i den varme voks, alt efter hvor tykke de skal være.

Når de har fået den ønskede tykkelse – her er det juletræslys – klippes de af og hænges til tørre. Og derefter klippes vægerne til og de bundtes i pakker af 20.

Bivokspapir

BISTAD producerer også de fineste bivokslærreder eller bivokspapir, som det også kaldes. Der er intet tryk på bomuldslærrederne, for det synes de ikke er nødvendigt – og det kan de jo have ret i.

Hvert lærred brændemærkes med BISTADS logo inden det kommer en tur under bivoks-penslen og hænges til tørre.

 

Se alle produkterne fra BISTAD nedenfor.

Indkøbskurv
Scroll to Top