Gratis fragt til DAO pakkeshop ved køb over 599 kr.
Gratis fragt til DAO pakkeshop ved køb over 599 kr.
1-2 dages levering
1-2 dages levering
Vi støtter Plant et Træ
Vi støtter Plant et Træ

Bag kulisserne hos BAÐA

Vi har fået lov at tage et kig bag kulisserne hos BAÐA.

BAÐA er en lille lokal sæbeproducent i Roskilde, startet og drevet af Annemette Birk. 

Det her er Annemette. Hun startede BAÐA og fortæller her hvorfor:

I 2018 besluttede jeg mig for at skabe min egen produktion af håndlavet økologisk fast sæbe – og dermed give et bidrag til den bæredygtige omstilling.

Hensigten er at lave så lækker fast sæbe at ALLE begynder at bruge fast sæbe igen. 

Ingredienser

Sæbe fra BAÐA er 100 % økologisk og kun lavet på naturlige ingredienser – uden konserveringsmidler og hormonforstyrrende stoffer.

Alle sæber indeholder: økologisk koldpresset rapsolie dyrket på Stevns, økologisk kokosolie, økologiske urter, økologiske æteriske olier – og intet andet. Hovedingrediensen er rapsolien, som hentes her på Grønninggaard på Stevns. Økologisk koldpresset rapsolie har et naturligt højt indhold af E-vitamin, som virker blødgørende og beskyttende på huden. Rapsolien tilfører desuden sæben den smukke gyldne farve.

Kokosolien er Ecocert-certificeret og dyrkes og høstes under bæredygtige og økologiske forhold på små familielandbrug på Filippinerne.

Den giver desuden sæben en dejlig cremet og tæt skum. BAÐA-sæberne er uden brug af palmeolie, da det skader både klimaet og regnskoven.

Duften i sæberne kommer udelukkende fra skønne, duftende 100 % økologiske æteriske olier og urter – så ingen uønsket kemi. Sæberne fremstilles i en proces, der kaldes ”koldforsæbning”, som er en metode, mennesker har brugt i flere tusinde år. Koldforsæbning gør sæben blød, cremet og skånsom for huden, da en del uforsæbet olie forbliver i sæben. BAÐA producerer sæberne i deres eget lille mikrosæberi i Roskilde.

Selve processen

Dag 1: Ingredienserne opvarmes til omkring 40 grader og blendes til massen begynder at tykne og har samme konsistens som en god og lækker vaniljecreme. Sæbemassen hældes i træforme og skal nu stå og dufte til næste dag

Dag 2: Sæben er blevet fast og kan tages ud af formen. Sæbeblokkene skæres ud i stykker à ca. 110 gram. Stykkerne skal nu stå i 3-4 uger.

Efter 3 uger: Sæberne er nu klar til brug. Hvert enkelt stykke sæbe vejes, stemples og pakkes i BAÐA-kasser.

BAÐA-sæberne er emballeret i pap uden brug af plast. Kasserne til sæben er fremstillet af 100% ubleget genbrugsfibre og produceret i Danmark. Papiret til svøbet er Svanemærket og farverne fødevaregodkendte.

Annemette er uddannet kunsthistoriker og har arbejdet i mange år som museumsinspektør inden hun startede BAÐA. Derfor er hver æske prydet med en lille fortælling fra Danmarks historie.

Se alle de lækre BAÐA-sæber nedenfor

Indkøbskurv
Scroll to Top