Gratis fragt til DAO pakkeshop ved køb over 599 kr.
Gratis fragt til DAO pakkeshop ved køb over 599 kr.
1-2 dages levering
1-2 dages levering
Vi støtter Plant et Træ
Vi støtter Plant et Træ

Æteriske olier kan også give parfumeallergi

Æteriske olier kan også give parfumeallergi

Hvad er æteriske olier?

Æteriske olier er naturlige olier, der er udvundet af planter, blomster, træer eller lignende. Olierne er udtræk af den specifikke blomst eller plante og er derfor meget koncentrerede.
Æteriske olier bruges i rigtig meget naturkosmetik og også som aromaterapi. For duft er ofte noget som påvirker os alle, og som vi kan få det rigtig godt af. 

Men det er vigtigt at have respekt for de æteriske olier. De er nemlig enormt kraftige, hvilket jo ikke er naturligt i sig selv. Derudover indeholder mange æteriske olier ofte en hel masse forskellige stoffer. 26 af disse stoffer er deklarationspligtige, da de er testet allergifremkaldende.

De kraftige og stærkt koncentrerede æteriske olier er udvundet ganske naturligt. Men det er klart, at vores kroppe ikke er beregnede til at udsættes for så massive duftstoffer – og derfor kan nogle mennesker udvikle parfumeallergi ved ekspenering. Og den allergi slipper man desværre ikke af med igen. 

Økofamiliens holdning til æteriske olier

Vi har stor respekt for æteriske olier. Vi holder af dem – i meget små doser, men undgår dem allerhelst hvis vi kan. 

For vi har parfumeallergi i “familien” og ved hvad det betyder for den person der lider af det. Halsen snørrer sig sammen og det kan være svært af få luft. Bare fordi man er blevet eksponeret for kraftig parfume eller en æterisk olie. 

Dog findes der produkter her på vores shop, som indeholder æteriske olier. Fordi vi jo alle holder af lidt duft indimellem.

Men æteriske olier bør ikke være en del af dine daglige produkter, som du smører på huden og som huden absorberer. F.eks. deodoranter, creme osv. Her bør du veksle med en variant uden duft til daglig brug. 

De produkter der vaskes af igen, som shampoo barer, sæbebarer osv. er ikke lige så problematiske, når det handler om æteriske olier. 

Alle varer, der indeholder æteriske olier er deklareret med det her på shoppen. Du vil derfor finde denne sætning indimellem og selv tage stilling til din egen eksponering: “Dette sæbestykke indeholder æteriske olier.”

Vil du vide mere om æteriske olier og allergi, kan du læse mere hos Videncenter for Allergi lige her

Tænk Kemi har også skrevet en fin artikel om emnet lige her

Indkøbskurv
Scroll to Top