Gratis fragt til DAO pakkeshop ved køb over 599 kr.
Gratis fragt til DAO pakkeshop ved køb over 599 kr.
Vi sender samme dag ved køb inden kl. 13
Vi sender samme dag ved køb inden kl. 13
Vi støtter Plant et Træ
Vi støtter Plant et Træ

Bokashi kompostspand – Cappucino – sæt med to spande

Bokashi

Sæt med to kompostspande til dit køkken – Bokashi

Bæredygtig og lugtfri kompostering af madaffald.

Skaber gødning til dine blomster og planter.

Fremstillet i EU af genanvendt plastik.

1 kg. kompostgær medfølger.

Farve: CAPPUCINO

kr. 1.475,00

Lagerstatus: På lager

Bykompostspanden 2.0

Du har måske hørt om Bykompostspanden? Den har nu fået en lillebror. En meget meget pæn lillebror, synes vi.

Og når vi kan kombinere et smukt design med både funktionalitet, miljøhensyn og bæredygtighed, så er lykken altså gjort her.

Bokashi 2.0 lyder næsten som en meget hurtig, japansk bil – men er i virkeligheden noget så jordnært som en kompostspand til dit køkken.

Den er heller ikke japansk, Bokashimetoden stammer nemlig fra Korea, og er en ret smart måde hvorpå du kan lave din egen gratis og naturlige gødning.

Bokashi er en særlig måde at kompostere sit bioaffald på. Madaffald og organiske rester nedbrydes i den lufttætte spand på kun 14 dage ved hjælp af kompostgær, mikroorganismer og enzymer. Det anbefales at have to spande for at have et kontinuerligt flow i komposteringen, så kan du fylde den ene mens den anden fermenterer.

Det organiske affald gennemgår faktisk en fermentering – altså en kemisk gæringsprocess, og metoden er hurtig og adskiller sig ret meget fra traditionelle måder at kompostere på i store kompostbeholdere fyldt med luft.

Madaffaldet bliver til næring, der kan blandes med/ tilføres jord og bruges i fx potteplanter, krukker og højbede. Bokashi-væsken, der tappes fra bunden af spanden, er fantastisk som både gødning og afløbsrens.

Med Bokashi kompostspanden har du altså mulighed for at genanvende dit organiske affald fra køkkenet og komme af med det på en naturlig, god og meningsfuld måde. Det er en ret fantastisk opfindelse, særligt for folk der bor i lejlighed eller rækkehus med en sparsom have. Du kan endda tage den med i kolonihaven.

Har du ikke plads til spandene i dit køkken kan du med fordel anskaffe en Bokashi Davli, som er perfekt til at opsamle dit madaffald i køkkenet, som du så flytter i Bokashi spanden, når den er fyldt.

Bokashi 2.0 har et lækkert design og kommer i fire pæne farver. Denne er i varianten CAPPUCINO.

Kompostspandene produceres i EU af genanvendt plastik.

Spandene er designet til at være flotte og smarte i et køkken. Og til at kunne stå på køkkenbordet og være lette at håndtere.

De har en højde på 34 cm og en diameter på 24 cm.

De vejer hver især, uden indhold, 2,8 kg og rummer 9,6 liter.

Der medfølger 1 kg. kompostgær, når du køber spandene.

Sådan bruger du din Bokashi Kompostspand

Det kræver jord at lave bokashi-kompost. Det kan være fra en have eller fra krukker og højbede. Bokashi skal nemlig blandes med jord for at blive til kompost.

  • Du drysser først kompostgær i din tomme Bokashispand, fylder dit madaffald ovenpå, drysser igen og trykker stemplet ned.
  • Herefter drysser du kompostgær ovenpå efter hver gang du fylder i (helst kun 1-2 gange dagligt).
  • Stemplet skaber et vakuum inden i spanden, når du skubber den ned på spanden.
  • Når du trækker den op for at tilføje flere madrester, skal du trække i håndtaget, som frigiver vakuummet, så pladen kan løftes ud.
  • Når spanden er fuld skal indholdet fermentere færdig i 2 uger inden du tømmer.
  • Når du tømmer spanden, kan du klappe det runde stempel sammen, så den danner en halvcirkel og bruge den til at skrabe spanden ren for madrester.
  • Bagefter kan du vaske de enkelte dele i opvaskemaskinen.
  • Indholdet du tømmer ud, skal blandes med anden jord for at blive til kompost. (Nogle laver en lille “jordfabrik” på altanen eller et andet sted).
  • Den drænede væske, som skal tappes nederst fra spanden, kan bruges som gødning med det samme, hvis den fortyndes 1:100.

Brand

Bokashi

Bokashi – kompostering i køkkenet

Bokashi metoden stammer fra Korea. Det er en bestemt måde at kompostere sit bioaffald på - en særlig gæringsproces, der helt naturligt tryller madaffald og organiske rester om til næring der kan tilføres jord. Det vil dine potteplanter, krukker og højbede elske. Med Bokashi kompostering vil det organiske affald gennemgå en fermentering - altså nedbrydning gennem en kemisk process der foregår pga. naturlige mikroorganismer og enzymer. Metoden adskiller sig derfor ret meget fra traditionelle måder at kompostere på. Med Bokashi kompostspanden har du nu mulighed for at genanvende dit organiske affald og komme af med det på en naturlig, god og meningsfuld måde - selvom du bor i lejlighed eller rækkehus med kun lille eller slet ingen have. I denne kategori kan du finde de vildt pæne designer kompostspande, der med det lækre design sagtens kan tåle at stå fremme - endda på køkkenbordet i det pæne og stilrene hjem. Spandende kommer i tre moderigtige farver.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Bokashi kompostspand – Cappucino – sæt med to spande”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bestil inden kl. 13 i hverdage og vi sender samme dag.

Vi støtter Plant et Træ – læs mere her

Vil du spare miljøet for unødig engangsemballage, så kan du overveje den cirkulære emballage RE-ZIP. Læs mere om den her

Du kunne også være interesseret i...

Indkøbskurv
Scroll to Top