Gratis fragt til DAO pakkeshop ved køb over 599 kr.
Gratis fragt til DAO pakkeshop ved køb over 599 kr.
Vi sender samme dag ved køb inden kl. 13
Vi sender samme dag ved køb inden kl. 13
Vi støtter Plant et Træ
Vi støtter Plant et Træ

Hvorfor vaske hår med en shampoo bar?

Hvorfor vaske hår med en shampoo bar?

Hvad er en shampoo bar?

En shampoo bar er shampoo i fast form. Altså et stykke shampoo i stedet for en flaske shampoo. 

Med en shampoo bar sparer du både plastemballage og alt det vand, som en flydende shampoo indeholder. Og med vandet kommer i øvrigt også en hulens masse konserveringsmidler, som er rigtig  hårde for huden. Dem undgår du også med en shampoo bar. Og så undgår du desuden silikonestoffer, fyldstoffer og parabener. 

Og da der ikke er vand i en shampoo bar, er shampooen også langt mere koncentreret end flydende shampoo. 

Den helt store fordel ved at bruge en shampoo bar er, at du får gavn af alle de lækre og sunde olier, der er i dem. Det er godt og sundt for din hud og din hovedbund, der ikke har godt af at blive renset alt for kraftigt af. 

En shampoo bar fungerer nøjagtigt lige så godt som en flydende shampoo. Der er bare lidt forskel på hvordan du skal gribe det an – afhængigt af hvad det er for en shampoo bar. Og det kan du blive meget klogere på lige her. 

Der findes nemlig to typer shampoo barer:

Syndet shampoo barer eller forsæbede shampoo barer.

 

Hvad er en syndet shampoo bar?

En syndet shampoo bar er en PH afbalanceret shampoo bar, der er tilpasset hovedbundens lidt sure miljø. Den har en PH værdi på 5,5.

Det betyder, at shampoo baren er enormt let at bruge og kan bruges af alle. 

Den syndede shampoo bar er baseret på et mildt vaskeaktivt stof, som er baseret på kokosolie. Det vaskeaktive stof er blandet med masser af plejende og næringsrige olier og fedtstoffer, som plejer både dit hår og din hovedbund og det giver den perfekte kombination af rens og pleje i én og samme shampoo bar.

Vi har flere forskellige syndede shampoo barer på shoppen. Alle shampoo barer fra Lundegaardens er syndet og det samme er alle shampoo barer fra Mellow Mind. Så gå efter de to mærker hvis du ønsker en shampoo bar der er lige til at gå til.

 

Hvad er en forsæbet shampoo bar?

En forsæbet shampoo bar er blevet brugt i århundreder. Den er lavet af to ingredienser: Olie/fedt og lud (sodium hydroxide eller potassium hydroxide der er blandet op med vand). Lud er en basisk væske, der er ætsende. Men når lud og olier blandes, sker der en kemisk proces som kaldes forsæbning. 
Selvom lud er en ingrediens i sæben og en del af forsæbningsprocessen, så er der ingen rester tilbage af luden, når forsæbningen er færdig. 
 Hovedingrediensen i vores forsæbede shampoo barer er bl.a  kokosolie, olivenolie, sheasmør og andre gode og sunde olier og fedtstoffer. Indholdet af de enkelte shampoo barer står under de enkelte varianter.

 

Hvordan bruger du en forsæbet shampoobar?

En forsæbet shampoo bar bruges i princippet ligesom en almindelig sæbebar til hænderne. Fordel sæben i dine hænder – og derefter i dit hår. Alternativt kan du tage shampoo baren med op i håret og fordele den sammen med længderne af dit hår. 
Det er vigtigt at du skummer både hovedbund og længderne rigtig godt op, ellers kan det føles fedtet bagefter. 
Det er også vigtigt at skylle shampooen grundigt ud af håret bagefter. Skyl mere end du ville gøre med en konventionel shampoo. 

En shampoo bar vil efterlade rester af de gode olier i dit hår. Det er egentlig meningen med det hele. Det vil du kunne se i din børste – og også kunne føle i dit har, der generelt bliver fyldigere og ligesom er omsluttet af et lag “olie” – uden på nogen måde at se fedtet ud. 

Hvis du nu oplever at dit hår bliver svært at rede ud når du bruger shampoo bar, eller måske fedtet, så kan det være, at du enten ikke har fået skummet håret nok op eller ikke har fået skyllet håret grundigt nok igennem. Og i begge tilfælde kan du med stor fordel blande lidt æblecidereddike op med vand (ca. halv halv) og skylle håret igennem med det. Eddikevandet må meget gerne lige få tid til at virke lidt inden du skyller det ud igen. 
Eddikevand renser hår og hovedbund op og efterlader dit hår blødt og lækkert. Så prøv lige at gøre det engang imellem. Det virker! Alternativt kan du også bruge Isangs Hår Tonic. Hår Tonic indeholder også æblecidereddike – og er tilsat duft og ekstra plejende ingredienser. 

 

Har du prøvet en shampoo bar, men synes ikke at du kan få det til at fungere?

Nogle kan simpelthen bare ikke få den klassiske forsæbede shampoo bar til at fungere. Især hvis du har fint hår eller hår med tendens til at fedte, kan det være en udfordring. 

Passer det på dig, skal du helt sikkert vælge en syndet shampoo bar. Den er let at gå til for alle. Den kræver ingen tilvænning men svarer til en klassisk flydende shampoo. 

 

Hvad med bakterier i shampoo og sæbebarer? 

Mange kan være bekymrede for, at shampoo barer og sæbebarer er rene bakteriebomber. Det kan de faktisk også godt være, hvis ikke man opbevarer dem rigtigt. Eller rettere: Det er faktisk ikke sæbebaren der er bakteriefyldt – det er det vand den ligger og søber rundt i, hvis ikke vandet kan komme væk. 
Sæbebarer og shampoo barer skal tørre godt op mellem brug. Og det kan de kun, hvis der kommer luft op til bunden. Så din sæbeskål skal give mulighed for at tørre sæben op nedefra – og for at vandet kan løbe væk. Det kan den med en sæbeskål.  Alternativt er en god gammeldags sæbemagnet også helt genial. Den sørger for luft rundt om hele sæben, så den kan tørre ordentligt op. 
I mangel af bedre kan du faktisk også godt lægge din shampoo bar eller dit sæbestykke på en god og måske lidt hård frotté klud, som du så sørger for at skifte indimellem. 

Hvis sæbebaren får lov at tørre godt, så vil bakterier ikke være noget problem når du bruger sæbebarer. 

Indkøbskurv
Scroll to Top